2017. sze 18.

FENYEGETÉS!! Núbiai nyelven fenyegették meg szerkesztőségünket!

írta: Fityor Webmester
FENYEGETÉS!! Núbiai nyelven fenyegették meg szerkesztőségünket!

 

Ma már senki sem lehet teljes biztonságban a villámhálón, melyet az alábbi tanulságos történet is jól példáz. Szerkesztőségünkre azonban nem lehet csak úgy ráijeszteni, az igazság és őszinteség nem maradhat titokban!!

Következő beszámolónkban egy véres fenyegetés részleteit mutatjuk be, mindenki okulására!

 

A Szörpök sorozat első részének publikálását követően Fityor kollégánk késő estig bent maradt a szerkesztőségben, írásait, íróasztalát rendezgette. Másnap kora délelőtt a szerkesztőségi Számítógépre való bejelentkezésünkkor azonban nem várt látvány fogadott:

NÚBIAI FENYEGETÉS!

Fityor megbízható kollégánk, nem fecsérli a Szerkesztőségi ISDN sávszélességét, így megállapítottuk, hogy a kérdéses dokumentum külső féltől érkezett! Behatolás a szerkesztőségbe! Gyanúsnak tűnt a dokumentum, ezért nyomozásba kezdtünk. Először közös döntésre megpróbáltuk futtatni az állományt, ám többszöri jobb és bal kattintásra sem reagált.

Úgy tűnt, hogy zsákutcába futottunk, nem tudhatjuk, hogy honnan érkezett. Ekkor villant be az ötlet: nézzük meg az állomány forrását, hiszen így eljuthatunk a fenyegetés kiindulópontjához!

Ismeretlen nyelv!! Szekesztőtársaimmal arra gyanakodtunk, hogy a rejtett írásjelek talán számok lehetnek, érdemes lenne összeadni őket…

Azonban a megfejtéshez így sem jutottunk közelebb. Fityor-nak ekkor jutott eszébe, hogy talán felcsatlakozhatnánk a villámhálóra, rövid szavazást követően beleegyezésünket adtuk. Elindítottuk tehát a böngészőnket, és betöltöttük a Wiki Pédia webhelyet, majd megadtuk a keresőkifejezést.

Semmi!

El voltunk keseredve, és már kezdett beesteledni. És akkor – tán az éhségtől – jött a megmentő ötlet, a mentőőv! Gogle Translate! A fordító szoftver! Gyorsan betöltöttük a böngészőben a jelzett webhelyet, addig lefőztünk egy csésze teát – tűkön ültünk, ahogy szokás mondani.

És ekkor jött a meglepetés:

 

Ahogy sejtettük, a Gogle Szoftver megfejtette a rejtélyt! Núbiai nyelv észlelve!

Ez fenyegetés! Gyorsan elzártuk a számítógépet, előtte még Fityor (bizonyítékként megőrizendő) nagyon bölcsen elmentette az állományt egy kéznél lévő kislemezre és magához vette.

Sajnos bekövetkezett, amitől féltünk. Tevékenységünket azonban nem célunk titokban tartani, ha harc, ám legyen harc! Tudja meg hát a világ és Núbia, hogy nem félünk!

(legutóbbi, Szörpök I. című cikkünket azért töröltük – Fityor)

Szólj hozzá

gportal információs technológia Okkultizmus núbia!!!